Yield of crisphead lettuce under different amounts of irrigation

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUFRA-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal de Lavras (UFLA)-
Autor(es): dc.contributorUFGD-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorDe Lima Jr., Joaquim Alves-
Autor(es): dc.creatorPereira, Geraldo Magela-
Autor(es): dc.creatorGeisenhoff, Luciano Oliveira-
Autor(es): dc.creatorBoas, Renato Carvalho Vilas-
Autor(es): dc.creatorDa Silva, Wellington Gomes-
Autor(es): dc.creatorDa Silva, Andre Luiz Pereira [UNESP]-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-08-04T22:03:12Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-08-04T22:03:12Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2012-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/219881-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/219881-
Descrição: dc.descriptionWith the aim of minimizing the difficulties faced by the producers on cultivating the crisphead lettuce (Lactuta sativa L), specifically those related to the lack of technical information about the quantity of water to be applied, a study was made in order to determine the effect of various water depths on crisphead lettuce yielding characteristics. The experiment was carried out at the Universidade Federal de Lavras, from October to December 2008 in greenhouse. A randomized block design with five treatments and four repetitions was applied. The treatments, consisting of the five respective evaporation factors;, 0.30 EVm; 0.60 EVm; 0.90 EVm; 1.20 EVm; 1.50 EVm (evaporate depth), were done according to an evaporated depth of a reduced pan. The results showed that: The maximum commercial yield, 36.5 t ha-1, was estimated by applying a 164.8 mm depth, which corresponded to a water reposition factor of 98 %; the highest water usage efficiency (962.45 kg ha-1 mm-1) was attained when an irrigation depth of 50.10 mm (30%) was used.-
Descrição: dc.descriptionDept. de Ciências Exatas e Engenharia/DCEE Universidade Federal Rural da Amazônia UFRA, Paragominas, PA-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal de Lavras UFLA, Lavras, MG-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal da Grande Dourados UFGD, Dourados, MS-
Descrição: dc.descriptionEngenheiros Agrônomos Drs. em Engenharia de Água e Solo UFLA, Lavras, MG-
Descrição: dc.descriptionCiência do Solo Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho UNESP, São Paulo, SP-
Descrição: dc.descriptionCiência do Solo Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho UNESP, São Paulo, SP-
Formato: dc.format2681-2688-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationSemina:Ciencias Agrarias-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectGreenhouse-
Palavras-chave: dc.subjectIrrigation depths-
Palavras-chave: dc.subjectLactuta sativa L.-
Título: dc.titleYield of crisphead lettuce under different amounts of irrigation-
Título: dc.titleProdutividade da alface americana submetida a diferentes lâminas de irrigação-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.