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Metadados | Descrição | Idioma |
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Autor(es): dc.contributor | Universidade de São Paulo (USP) | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
Autor(es): dc.creator | Vilela, F. G. | - |
Autor(es): dc.creator | Zanetti, M. A. | - |
Autor(es): dc.creator | Netto, A. Saran | - |
Autor(es): dc.creator | Junior, J.E. Freitas [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Yoshikawa, C. Y.C. | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-08-04T22:02:28Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-08-04T22:02:28Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2011-04-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1590/S0102-09352011000200024 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/219682 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/219682 | - |
Descrição: dc.description | This research was done to compare the effects of different zinc sources and doses in the Santa Ines sheep diet. Forty lambs at weaning, with 18,4kg BW were randomly allotted and fed 10 treatments: 1- base diet without zinc supplementation; 2- base diet + 200mg Zn/kg of DM as zinc oxide; 3- base diet + 400mg Zn/kg of DM as zinc oxide; 4- base diet + 600mg Zn/kg of DM as zinc oxide; 5- base diet + 200mg Zn/kg of DM as amino acid zinc; 6- base diet + 400mg Zn/kg of DM as amino acid zinc; 7- base diet + 600mg Zn/kg of DM as amino acid zinc; 8- base diet + 200mg Zn/kg of DM as proteinato zinc; 9- base diet + 400mg Zn/kg of DM as proteinato zinc; 10- base diet + 600mg Zn/kg of DM as proteinato zinc. The animals were weighed and sampled for blood zinc analysis, phosphatase alkaline analysis and immunoglobulins G and M analysis. At the end of the experiment liver samples were collected to study the zinc hepatic levels. There was no difference in phosphatase alkaline levels, hepatic zinc levels and weight gain (P>0,05) but differences (P<0,05) in plasmatic zinc levels and in IgG and IgM levels were observed. Based on liver tissue uptake, estimates of the zinc bioavailability, through the regression equations showed that the organic and inorganic sources of zinc did not differ. | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Nutriçao e Produção Animal FMVZ/USP, Av. Duque de Caxias Norte 225, 13635-900 - Pirassununga, SP | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Zootecnia FZEA/USP | - |
Descrição: dc.description | Aluna de pós-graduação FZEA/USP | - |
Descrição: dc.description | Aluno de pós-graduação Universidade Estadual Júlio de Mesquita UNESP, Jaboticabal, SP | - |
Descrição: dc.description | Aluno de pós-graduação Universidade Estadual Júlio de Mesquita UNESP, Jaboticabal, SP | - |
Formato: dc.format | 448-455 | - |
Idioma: dc.language | pt_BR | - |
Relação: dc.relation | Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Bioavailability | - |
Palavras-chave: dc.subject | Lamb | - |
Palavras-chave: dc.subject | Minerals | - |
Palavras-chave: dc.subject | Zinc | - |
Título: dc.title | Biodisponibilidade de fontes orgânicas e inorgânicas de zinco em ovinos | - |
Título: dc.title | Bioavailability of organic and inorganic zinc sources in sheep | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
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