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Metadados | Descrição | Idioma |
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Autor(es): dc.contributor | Universidade Federal da Bahia (UFBA) | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | - |
Autor(es): dc.contributor | Univ Milan | - |
Autor(es): dc.creator | Philadelpho, Biane | - |
Autor(es): dc.creator | Souza, Victoria | - |
Autor(es): dc.creator | Souza, Fabiani | - |
Autor(es): dc.creator | Santos, Johnnie | - |
Autor(es): dc.creator | Batista, Fabiana | - |
Autor(es): dc.creator | Silva, Mariana [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Capraro, Jessica | - |
Autor(es): dc.creator | De Benedetti, Stefano | - |
Autor(es): dc.creator | Heinzl, Giuditta C. | - |
Autor(es): dc.creator | Cilli, Eduardo [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Scarafoni, Alessio | - |
Autor(es): dc.creator | Magni, Chiara | - |
Autor(es): dc.creator | Ferreira, Ederlan | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-02-22T01:07:26Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-02-22T01:07:26Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-26 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-26 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-03-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.3390/ijms22063018 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/210774 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/210774 | - |
Descrição: dc.description | Adzuki seed beta-vignin, a vicilin-like globulin, has proven to exert various health-promoting biological activities, notably in cardiovascular health. A simple scalable enrichment procedure of this protein for further nutritional and functional studies is crucial. In this study, a simplified chromatography-independent protein fractionation procedure has been optimized and described. The electrophoretic analysis showed a high degree of homogeneity of beta-vignin isolate. Furthermore, the molecular features of the purified protein were investigated. The adzuki bean beta-vignin was found to have a native size of 146 kDa, and the molecular weight determined was consistent with a trimeric structure. These were identified in two main polypeptide chains (masses of 56-54 kDa) that are glycosylated polypeptides with metal binding capacity, and one minor polypeptide chain with a mass 37 kDa, wherein these features are absent. The in vitro analysis showed a high degree of digestibility of the protein (92%) and potential anti-inflammatory capacity. The results lay the basis not only for further investigation of the health-promoting properties of the adzuki bean beta-vignin protein, but also for a possible application as nutraceutical molecule. | - |
Descrição: dc.description | Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq) | - |
Descrição: dc.description | Fundacao de Amparo a Pesquisa do Estado da Bahia (FAPESB) | - |
Descrição: dc.description | Universita degli Studi di Milano (Assegno di Ricerca tipo A) | - |
Descrição: dc.description | Univ Fed Bahia, Sch Pharm, Dept Bromatol Anal, BR-40170115 Salvador, BA, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Sao Paulo State Univ, Chem Inst, BR-14800900 Araraquara, SP, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Univ Milan, Dept Food Environm & Nutrit Sci DeFENS, I-20133 Milan, Italy | - |
Descrição: dc.description | Sao Paulo State Univ, Chem Inst, BR-14800900 Araraquara, SP, Brazil | - |
Descrição: dc.description | CNPq: 426235/2016-9 | - |
Descrição: dc.description | Fundacao de Amparo a Pesquisa do Estado da Bahia (FAPESB): BOL0111/2020 | - |
Descrição: dc.description | Fundacao de Amparo a Pesquisa do Estado da Bahia (FAPESB): BOL0433/2016 | - |
Descrição: dc.description | Fundacao de Amparo a Pesquisa do Estado da Bahia (FAPESB): BOL0393/2016 | - |
Descrição: dc.description | Fundacao de Amparo a Pesquisa do Estado da Bahia (FAPESB): BOL1867/2018 | - |
Descrição: dc.description | Fundacao de Amparo a Pesquisa do Estado da Bahia (FAPESB): BOL2006/2019 | - |
Descrição: dc.description | Universita degli Studi di Milano (Assegno di Ricerca tipo A): 2018-RPDF-0048 | - |
Formato: dc.format | 14 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Publicador: dc.publisher | Mdpi | - |
Relação: dc.relation | International Journal Of Molecular Sciences | - |
???dc.source???: dc.source | Web of Science | - |
Palavras-chave: dc.subject | protein vicilin-type | - |
Palavras-chave: dc.subject | protein fractionation | - |
Palavras-chave: dc.subject | biological activities | - |
Palavras-chave: dc.subject | in vitro digestibility | - |
Palavras-chave: dc.subject | amino acid sequencing | - |
Palavras-chave: dc.subject | glycosylated polypeptides | - |
Palavras-chave: dc.subject | metal binding capacity | - |
Título: dc.title | Chromatography-Independent Fractionation and Newly Identified Molecular Features of the Adzuki Bean (Vigna angularis Willd.) beta-vignin Protein | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
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