Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Univ Estadual Santa Cruz | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | - |
Autor(es): dc.creator | Bahia, Bismark Lopes | - |
Autor(es): dc.creator | Santana, Thays Moura | - |
Autor(es): dc.creator | Medauar, Caique Carvalho | - |
Autor(es): dc.creator | Pinto, Flavia Conceicao | - |
Autor(es): dc.creator | Soares, Mariana Bomfim [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Santana Reis, Marcia Eduarda | - |
Autor(es): dc.creator | Santos, Carolina Amorim | - |
Autor(es): dc.creator | Jesus, Raildo Mota | - |
Autor(es): dc.creator | Souza Junior, Jose Olimpio | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-02-22T00:59:32Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-02-22T00:59:32Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-25 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-25 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-05-06 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1080/01904167.2021.1927091 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/210336 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/210336 | - |
Descrição: dc.description | The aim of this study was to evaluate the variability, partition, and correlation of Fe, Mn, and Zn in the leaves and fruit components (pod husk, pulp, tegument, and cotyledons) of cacao trees. These contents were also correlated with chemical attributes of the soils in regions classified as humid (H), humid to sub-humid (SH), and sub-humid to dry (SD) in the South Bahia, Brazil. Soils samples were collected, along with leaves and fruits from the PH16 clone of the cacao tree, for analysis of Fe, Mn, and Zn. Descriptive statistics and Pearson's correlation were applied, as well as Shapiro Wilk's normality test and Tukey's test for comparison of the climate regions. The accumulation order for Fe and Zn in the fruit components was tegument > pod husk > leaf > cotyledons; and for Mn the order was pod husk > leaf > tegument > cotyledons. The increase in hydric restriction, from the most humid region to the driest, causes natural bioconcentration of Fe, Mn, and Zn in the fruit components used to produce food (cotyledons and pulp). The Mn contents in the leaf can be used as indicators of its accumulation in the cotyledon and cacao pulp. | - |
Descrição: dc.description | Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES) | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Santa Cruz, Dept Agr & Environm Sci, Ilheus, BA, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Sao Paulo State Univ, Dept Soil & Fertilizer, Jaboticabal, SP, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Santa Cruz, Dept Exact & Technol Sci, Ilheus, BA, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Sao Paulo State Univ, Dept Soil & Fertilizer, Jaboticabal, SP, Brazil | - |
Descrição: dc.description | CAPES: 001 | - |
Formato: dc.format | 14 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Publicador: dc.publisher | Taylor & Francis Inc | - |
Relação: dc.relation | Journal Of Plant Nutrition | - |
???dc.source???: dc.source | Web of Science | - |
Palavras-chave: dc.subject | cacao nibs | - |
Palavras-chave: dc.subject | cacao pulp | - |
Palavras-chave: dc.subject | micronutrients | - |
Palavras-chave: dc.subject | mineral nutrition | - |
Palavras-chave: dc.subject | Theobroma cacao L | - |
Título: dc.title | Partition, correlation, and natural bioconcentration of iron, manganese, and zinc in cacao trees | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: