Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | - |
Autor(es): dc.creator | Okada, Mauricio Hideki [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Fonseca de Oliveira, Gustavo Roberto [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Pereira Sartori, Maria Marcia [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Costa Crusciol, Carlos Alexandre [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Nakagawa, Joao [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Amaral da Silva, Edvaldo Aparecido [UNESP] | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-02-22T00:59:25Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-02-22T00:59:25Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-25 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-25 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-12-31 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1371/journal.pone.0250293 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/210293 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/210293 | - |
Descrição: dc.description | The scarcity of information on the maturation physiology of the peanut seed (Arachis hypogaea L.; Virgi ' nia group) makes harvesting high quality seeds a challenge for the seed industry. During two consecutive crop seasons, we studied the acquisition of physiological quality of peanut seeds during maturation in tropical conditions. We bring new insights about the period of late maturation of seeds and the influence of the maternal environment on physiological quality. We monitored water content, dry weight, ability of germination, desiccation tolerance, vigor and longevity. In addition, we monitored temperature and precipitation throughout plant growth. We demonstrate that the physiological quality of peanut seeds is acquired during development, with a maximum between 57 and 76 days after flowering in the late stage of maturation. This final period represents about 25% of the development, considered the best time to harvest peanut seeds with the highest quality. Our findings also support the idea that the adequate proportion of rainfall and thermal sum in the maternal environment are factors that favor the acquisition of peanut seed longevity. | - |
Descrição: dc.description | National Council for Scientific and Technological Development | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Paulista, Crop Prod Dept, Botucatu, SP, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Paulista, Crop Prod Dept, Botucatu, SP, Brazil | - |
Descrição: dc.description | National Council for Scientific and Technological Development: 130193/2017-8 | - |
Descrição: dc.description | National Council for Scientific and Technological Development: 142236/2020-9 | - |
Descrição: dc.description | National Council for Scientific and Technological Development: 309718/2018-0 | - |
Formato: dc.format | 15 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Publicador: dc.publisher | Public Library Science | - |
Relação: dc.relation | Plos One | - |
???dc.source???: dc.source | Web of Science | - |
Título: dc.title | Acquisition of the physiological quality of peanut (Arachis hypogaea L.) seeds during maturation under the influence of the maternal environment | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: