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Metadados | Descrição | Idioma |
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Autor(es): dc.contributor | Universitat Politècnica de València | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | - |
Autor(es): dc.creator | Ribeiro, E. F. [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Morell, P. | - |
Autor(es): dc.creator | Nicoletti, V. R. [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Quiles, A. | - |
Autor(es): dc.creator | Hernando, I. | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-02-22T00:46:43Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-02-22T00:46:43Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-25 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-25 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-10-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2021.106839 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/206306 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/206306 | - |
Descrição: dc.description | A few protein- and polysaccharide-based particles can function as effective stabilisers in multi-phase food systems. Combining both polymer-based particles and tailoring the wettability of colloidal systems result in particle-stabilised emulsions with great stability. High internal phase emulsions (HIPEs) have also been produced using such particles giving rise to a more stable, highly viscous structure. Thus, the purpose here is to review the advantages and disadvantages of using protein, polysaccharide and protein-polysaccharide complexes and conjugates for stabilising emulsions, highlighting the composites of amphiphilic protein-polysaccharide particles that can function as outstanding copolymer stabilising agents. The current challenges and emerging research trends are exploring renewable, sustainable, clean-label, and eco-friendly biopolymer particles that are effective as Pickering stabilisers. | - |
Descrição: dc.description | Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades | - |
Descrição: dc.description | Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES) | - |
Descrição: dc.description | Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) | - |
Descrição: dc.description | Grupo de Microestructura y Química de Alimentos Departamento de Tecnología de Alimentos Universitat Politècnica de València, Camí de Vera, s/n | - |
Descrição: dc.description | São Paulo State University (Unesp) Institute of Biosciences Humanities and Exact Sciences, Campus São José do Rio Preto, SP | - |
Descrição: dc.description | São Paulo State University (Unesp) Institute of Biosciences Humanities and Exact Sciences, Campus São José do Rio Preto, SP | - |
Descrição: dc.description | CAPES: 001 | - |
Descrição: dc.description | FAPESP: 2016/22727-8 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Food Hydrocolloids | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Biopolymers | - |
Palavras-chave: dc.subject | Emulsion stability | - |
Palavras-chave: dc.subject | Food-grade Pickering stabilisers | - |
Palavras-chave: dc.subject | Pickering HIPEs | - |
Palavras-chave: dc.subject | Protein-polysaccharide complexes | - |
Título: dc.title | Protein- and polysaccharide-based particles used for Pickering emulsion stabilisation | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
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