Soil and grapevine leaf quality in organic vineyards of different ages in do rioja-alavesa, northern spain

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversity of Barcelona-
Autor(es): dc.contributorUniversidad de Tarapacá-
Autor(es): dc.contributorBodega Lanzaga-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (Unesp)-
Autor(es): dc.creatorÚbeda, Xavier-
Autor(es): dc.creatorFrancos, Marcos-
Autor(es): dc.creatorEguzkiza, Pablo-
Autor(es): dc.creatorStefanuto, Estevao B. [UNESP]-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-02-22T00:46:12Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-02-22T00:46:12Z-
Data de envio: dc.date.issued2021-06-25-
Data de envio: dc.date.issued2021-06-25-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.3232/SJSS.2021.V11.N1.02-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/206115-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/206115-
Descrição: dc.descriptionThe soil from three organically cultivated plots in Rioja Alavesa vineyards, specifically in Lanciego (Álava, Spain), and the foliage of their vines were analyzed. The aim of this study was to determine differences in soil and grapevine quality between different aged vineyards. The first 20 centimeters of the soil were sampled and leaves were collected during the growing season. The results show that the quality of the soil in the three plots was optimal and did not differ from reported values of soils from traditionally cultivated plots. The only element found at a lower concentration in the three plots and the leaves was iron. Organic cultivation of vineyards is a viable mode of cultivation and could help reduce greenhouse gas emissions and contamination by pesticides and fertilizers.-
Descrição: dc.descriptionUniversitat Autònoma de Barcelona-
Descrição: dc.descriptionAgència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca-
Descrição: dc.descriptionGeneralitat de Catalunya-
Descrição: dc.descriptionGRAM (Grup de Recerca Ambiental Mediterrània) Department of Geography University of Barcelona, Montalegre 6-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Ciencias Históricas y Geográficas Universidad de Tarapacá, 18 de Septiembre, 2222-
Descrição: dc.descriptionBodega Lanzaga, El Monte-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista - UNESP, Avenida 24-A, nº 1515. Bela Vista-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista - UNESP, Avenida 24-A, nº 1515. Bela Vista-
Descrição: dc.descriptionAgència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca: 2017SGR1344-
Descrição: dc.descriptionGeneralitat de Catalunya: 2017SGR1344-
Formato: dc.format6-21-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationSpanish Journal of Soil Science-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectMediterranean vineyard-
Palavras-chave: dc.subjectOrganic farming-
Palavras-chave: dc.subjectSoil chemical pro-perties-
Palavras-chave: dc.subjectWine designation of origin-
Palavras-chave: dc.subjectWine quality-
Título: dc.titleSoil and grapevine leaf quality in organic vineyards of different ages in do rioja-alavesa, northern spain-
Título: dc.titleCalidad del suelo y de la hoja de la vid en viñedos ecológicos de diferentes edades en la d.O. rioja-alavesa, norte de españa-
Título: dc.titleQualidade do solo e das folhas de videira em vinhas biológicas de diferentes idades no do rioja-alavesa, norte de espanha-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.