Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Cornell University | - |
Autor(es): dc.contributor | Huaibei Normal University | - |
Autor(es): dc.contributor | Federal University of Lavras | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | - |
Autor(es): dc.contributor | Tennessee State University | - |
Autor(es): dc.creator | Duan, Yongbo | - |
Autor(es): dc.creator | Eduardo Melo Santiago, Franklin | - |
Autor(es): dc.creator | Rodrigues dos Reis, Andre [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | de Figueiredo, Marislaine A. | - |
Autor(es): dc.creator | Zhou, Suping | - |
Autor(es): dc.creator | Thannhauser, Theodore W. | - |
Autor(es): dc.creator | Li, Li | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-02-22T00:43:50Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-02-22T00:43:50Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-25 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-06-25 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-02-14 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127997 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/205246 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/205246 | - |
Descrição: dc.description | Flavonols are gaining increasing interests due to their diverse health benefits for humans. Broccoli is a main flavonol source in our diet, but the genetic variation of flavonols and their correlation with antioxidant capacity remain to be understood. Here, we examined variations of the two major flavonols kaempferol and quercetin in florets and leaves of 15 diverse broccoli accessions by ultra-performance liquid chromatography. Broccoli accumulated more kaempferol than quercetin in most of the accessions tested, with the ratios varying from 4.4 to 27.9 in leaves and 0.4 to 4.4 in florets. Total flavonoids showed 2.5-fold and 3.3-fold differences in leaves and florets of these accessions, respectively. Principle component analysis revealed that flavonols, along with the key biosynthetic pathway genes, correlated with antioxidant capacity related indicators. This study provides important information for broccoli flavonol genotypic variations and correlation with antioxidant capacity, and will facilitate the development of flavonol enriched cultivars in broccoli. | - |
Descrição: dc.description | U.S. Department of Agriculture | - |
Descrição: dc.description | Robert W. Holley Center for Agriculture and Health USDA-ARS Cornell University | - |
Descrição: dc.description | Anhui Provincial Engineering Laboratory for Efficient Utilization of Featured Resource Plants College of Life Sciences Huaibei Normal University | - |
Descrição: dc.description | Department of Soil Science Federal University of Lavras, Zip Code 3037 | - |
Descrição: dc.description | School of Science and Engineering São Paulo State University (UNESP), Zip Code 17602-496 | - |
Descrição: dc.description | Department of Agriculture Federal University of Lavras, Zip Code 3037 | - |
Descrição: dc.description | Department of Agricultural and Environmental Sciences Tennessee State University | - |
Descrição: dc.description | Plant Breeding and Genetics Section School of Integrative Plant Science Cornell University | - |
Descrição: dc.description | School of Science and Engineering São Paulo State University (UNESP), Zip Code 17602-496 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Food Chemistry | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Antioxidant capacity | - |
Palavras-chave: dc.subject | Broccoli | - |
Palavras-chave: dc.subject | Flavonol synthase gene | - |
Palavras-chave: dc.subject | Flavonols | - |
Palavras-chave: dc.subject | Kaempferol | - |
Palavras-chave: dc.subject | Quercetin | - |
Palavras-chave: dc.subject | Selenium | - |
Título: dc.title | Genotypic variation of flavonols and antioxidant capacity in broccoli | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: