Production and purification of xylitol by Scheffersomyces amazonenses via sugarcane hemicellulosic hydrolysate

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade de São Paulo (USP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (Unesp)-
Autor(es): dc.contributorUniversidad Nacional de Colombia sede Manizales-
Autor(es): dc.contributorUniversity of Santiago de Chile-
Autor(es): dc.creatorSilva, Débora D.V. [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorDussán, Kelly J. [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorIdarraga, Angela-
Autor(es): dc.creatorGrangeiro, Luana [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorSilva, Silvio S.-
Autor(es): dc.creatorCardona, Carlos A.-
Autor(es): dc.creatorQuintero, Julián-
Autor(es): dc.creatorFelipe, Maria G.A.-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-02-22T00:29:04Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-02-22T00:29:04Z-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2020-03-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1002/bbb.2085-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/200004-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/200004-
Descrição: dc.descriptionXylitol was produced by Scheffersomyces amazonensis UFMG-HMD-26.3 in hemicellulosic hydrolysate obtained from a mixture of sugarcane bagasse and straw (1:1) in batch fermentation, and was recovered using supercritical fluid. The xylitol produced was 20.11 g L−1 and the extraction approach reached a xylitol recovery of 40.51% at a high purity level of 99.59%. An analysis of energy consumption for the xylitol production process showed that xylitol production from sugarcane biomass hemicellulosic hydrolysate is feasible, highlighting the potential use of this biomass in sustainable xylitol production and supercritical fluids as a robust proposal for xylitol separation. © 2020 Society of Chemical Industry and John Wiley & Sons, Ltd.-
Descrição: dc.descriptionCoordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)-
Descrição: dc.descriptionConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal de Minas Gerais-
Descrição: dc.descriptionComisión Nacional de Investigación Científica y Tecnológica-
Descrição: dc.descriptionDepartment of Biotechnology Lorena School of Engineering (EEL) University of São Paulo (USP) Estrada Municipal do Campinho-
Descrição: dc.descriptionDepartment of Biochemistry and Chemical Technology Institute of Chemistry São Paulo State University-Unesp-
Descrição: dc.descriptionBioenergy Research Institute (IPBEN) São Paulo State University (Unesp)-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Ingeniería Química Instituto de Biotecnología y Agroindustria Universidad Nacional de Colombia sede Manizales-
Descrição: dc.descriptionDepartment of Chemical Engineering University of Santiago de Chile-
Descrição: dc.descriptionDepartment of Biochemistry and Chemical Technology Institute of Chemistry São Paulo State University-Unesp-
Descrição: dc.descriptionBioenergy Research Institute (IPBEN) São Paulo State University (Unesp)-
Descrição: dc.descriptionComisión Nacional de Investigación Científica y Tecnológica: PAI N°77170008-
Formato: dc.format344-356-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationBiofuels, Bioproducts and Biorefining-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectenergy consumption-
Palavras-chave: dc.subjectScheffersomyces amazonensis-
Palavras-chave: dc.subjectsugarcane biomass-
Palavras-chave: dc.subjectsupercritical CO2-
Palavras-chave: dc.subjectxylitol recovery-
Título: dc.titleProduction and purification of xylitol by Scheffersomyces amazonenses via sugarcane hemicellulosic hydrolysate-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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