Attributes of latosol and soybean production components: A linear and geo-statistic approach

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Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual de Campinas (UNICAMP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (Unesp)-
Autor(es): dc.creatorLovera, Lenon Henrique-
Autor(es): dc.creatorMontanari, Rafael [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorDe Souza Lima, Elizeu-
Autor(es): dc.creatorPanosso, Alan Rodrigo [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorSquizato, Mariele [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorDe Oliveira, Ingrid Nehmi-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-02-22T00:28:03Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-02-22T00:28:03Z-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2018-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.17765/2176-9168.2018v11n4p1109-1131-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/199682-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/199682-
Descrição: dc.descriptionStudies on soil qualities and components of plant production by Geostatistics and the generation of Kriging maps may be employed for the improvement of fertilizers and reduce production. Current assay evaluates the spatial dependence of attributes resistant to penetration (RP), water rate ( WR), soil density (SD), total porosity (TP), sand (S), clay (C), silt (ST), phosphorus (P), organic matter (OM), hydrogenionic potential (pH), potassium (K) and base saturation (V) of a dystrophic red latosol at depths (0.00-0.10 m and 0.10-0.20 m), with production components number of pods per plant (NPP), number of grains per pod (NGP), number of grains per plant (NGP), mass of 100 grains (MCG) and grain productivity (GP) of soybean (Glycine max L.), cultivated at zero tillage in 2013/2014, in Selvíria MS Brazil. A sample network was established for data collection of soil and plants, with 100 randomized sampling points within an area of 7,980 m2. Greatest variability of attributes analyzed by the coefficient of variance occurred at soil depth 0.00-0.10 m. Several soil and plant attributes had spatial dependence, with a possibility of mapping the area under analysis. Rates recommended for researched attributes were between 9.9 and 91.8 m.-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Engenharia Agrícola Unicamp-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Fitossanidade Engenharia Rural e Solos - Unesp de Ilha Solteira-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Ciências Exatas Unesp Jaboticabal-
Descrição: dc.descriptionAcadêmico de Graduação em Engenharia Agronômica Unesp de Ilha Solteira-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Fitossanidade Engenharia Rural e Solos - Unesp de Ilha Solteira-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Ciências Exatas Unesp Jaboticabal-
Descrição: dc.descriptionAcadêmico de Graduação em Engenharia Agronômica Unesp de Ilha Solteira-
Formato: dc.format1109-1131-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationRevista em Agronegocio e Meio Ambiente-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectKriging maps-
Palavras-chave: dc.subjectPrecision agriculture-
Palavras-chave: dc.subjectSoil management-
Título: dc.titleAttributes of latosol and soybean production components: A linear and geo-statistic approach-
Título: dc.titleAtributos de um latossolo e componentes produtivos da soja: Uma abordagem linear e geoestatística-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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