Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | - |
Autor(es): dc.creator | Silva, K. S. [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Romero, J. T. [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Mauro, M. A. [UNESP] | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-02-22T00:27:27Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-02-22T00:27:27Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-12-11 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-12-11 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2015-01-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/199466 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/199466 | - |
Descrição: dc.description | Sorption isotherms of papaya, melon and grape seeds were determined and thermodynamic properties compared. The experiments were carried out at different temperature using the gravimetric method. The Henderson and GAB models were the best which represented the experimental data. Papaya and grape seeds are more stable with larger moisture content than melon seeds at 30°C. Grape seeds presented more resistance to lose water during the dehydration. The differential enthalpy and entropy decreased with increasing moisture content and satisfied the compensation theory. It was found that the sorption process investigated was enthalpy-driven. | - |
Descrição: dc.description | Department of Food Engineering and Technology Institute of Biosciences Language and Physical Sciences (IBILCE) UNESP - São Paulo State University, Rua Cristóvão Colombo 2265 | - |
Descrição: dc.description | Department of Food Engineering and Technology Institute of Biosciences Language and Physical Sciences (IBILCE) UNESP - São Paulo State University, Rua Cristóvão Colombo 2265 | - |
Formato: dc.format | 21-26 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Latin American Applied Research | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Grape seeds | - |
Palavras-chave: dc.subject | Melon seeds | - |
Palavras-chave: dc.subject | Papaya seeds | - |
Palavras-chave: dc.subject | seeds | - |
Palavras-chave: dc.subject | Thermodynamics | - |
Título: dc.title | Sorption isotherms and thermodynamic analysis of seed fruits used to obtain vegetable oil | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: