Stabilization and application of spray-dried tannase from Aspergillus fumigatus CAS21 in the presence of different carriers

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (Unesp)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade de São Paulo (USP)-
Autor(es): dc.creatorCavalcanti, Rayza Morganna Farias [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorMartinez, Marcelo Luís Lombardi-
Autor(es): dc.creatorOliveira, Wanderley Pereira-
Autor(es): dc.creatorGuimarães, Luís Henrique Souza-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-02-22T00:25:12Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-02-22T00:25:12Z-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2020-04-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1007/s13205-020-2164-z-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/198666-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/198666-
Descrição: dc.descriptionThe Aspergillus fumigatus CAS21 tannase was spray dried with β-cyclodextrin, Capsul® starch, soybean meal, lactose, and maltodextrin as adjuvants. The moisture content and water activity of the products ranged from 5.6 to 11.5% and from 0.249 to 0.448, respectively. The maximal tannase activity was achieved at 40–60 ºC and pH 5.0–6.0 for the powders containing β-cyclodextrin and Capsul® starch, which was stable at 40 ºC and 40–60 ºC for 120 min, respectively. For all the dried products, tannase retained its activity of over 80% for 120 min at pH 5.0 and 6.0. Salts and solvents influenced the activity of the spray-dried tannase. The activity of the spray-dried tannase was maintained when preserved for 1 year at 4 ºC and 28 ºC. Spray-dried tannase reduced the content of tannins and polyphenolic compounds of leather effluent and sorghum flour and catalyzed the transesterification reaction. The spray drying process stabilized the tannase activity, highlighting the potential of dried products for biotechnological applications.-
Descrição: dc.descriptionConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)-
Descrição: dc.descriptionFundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Química de Araraquara – UNESP, Avenida Professor Mário Degni s/nº, Quitandinha-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Ciências Farmacêuticas de Ribeirão Preto Universidade de São Paulo USP, Av. do Café s/n-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Filosofia Ciências e Letras de Ribeirão Preto – USP, Avenida Bandeirantes 3900-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Química de Araraquara – UNESP, Avenida Professor Mário Degni s/nº, Quitandinha-
Descrição: dc.descriptionCNPq: 142389/2017-0-
Descrição: dc.descriptionFAPESP: 2016/11311-5-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relation3 Biotech-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectAspergillus-
Palavras-chave: dc.subjectEnzyme stabilization-
Palavras-chave: dc.subjectSpray drying-
Palavras-chave: dc.subjectTannin-
Palavras-chave: dc.subjectTannin acyl hydrolase-
Título: dc.titleStabilization and application of spray-dried tannase from Aspergillus fumigatus CAS21 in the presence of different carriers-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
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