Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | UFMT | - |
Autor(es): dc.contributor | UFRGS | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | - |
Autor(es): dc.contributor | University of Nevada | - |
Autor(es): dc.creator | Martello, Hariany Ferreira | - |
Autor(es): dc.creator | De Paula, Nelcino Francisco | - |
Autor(es): dc.creator | Macedo, Bruna Gomes | - |
Autor(es): dc.creator | Zervoudakis, Joanis Tilemahos | - |
Autor(es): dc.creator | Brutti, Danielle Dias | - |
Autor(es): dc.creator | Carvalho, Perivaldo | - |
Autor(es): dc.creator | Teobaldo, Ronyatta Weich [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Da Silva Cabral, Luciano | - |
Autor(es): dc.creator | Fonseca, Mozart Alves | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-02-22T00:24:19Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-02-22T00:24:19Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-12-11 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-12-11 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2019-01-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2019v40n6Supl2p3223 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/198354 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/198354 | - |
Descrição: dc.description | The objective of this study was to evaluate the effects of tannins versus Monensin on in vitro ruminal fermentation of a feedlot diet. The treatments were: control (no additives); low tannin (2 mg g DM-1); medium tannin (4 mg g DM-1), high tannin (6 mg g DM-1), and Monensin (0.02 mg g DM-1). The substrate was a feedlot diet composed by hay and concentrate (15:85 w/w; DM basis). Ruminal fluid was obtained from three rumen-cannulated male Santa Inês sheep. In vitro incubations were carried out during four consecutive weeks (run). Gas production (GP) was recorded at 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 60, 72, 84, and 96 h of incubation. At 48 and 96 h, two bottles per treatment were withdrawn to measure pH, ammonia concentration (NH3) volatile fatty acid (VFA), in vitro dry matter digestibility (IVDMD), and in vitro neutral detergent fiber digestibility (IVNDFD). Addition of tannin or Monensin did not affect (P > 0.05) the kinetics parameters. Tannin supplementation reduced (P < 0.05) the GP at 24 h compared to Monensin. Addition of Monensin decreased (P < 0.05) IVDMD at 96 h and IVNDFD at 48 and 96 h compared to the control. The IVNDFD was lower (P < 0.05) with Monensin than with tannin at 48 and 96 h. The NH3 was lower (P < 0.05) with tannin compared with Monensin. By increasing tannin dosage, NH3 levels changed quadratically (P < 0.05). The inclusion of tannin in vitro reduced the NH3 concentration considerably when used in low dose. | - |
Descrição: dc.description | Curso de Mestrado Programa de Pós-Graduação em Ciência Animal UFMT | - |
Descrição: dc.description | Faculdade de Agronomia e Zootecnia Departamento de Zootecnia e Extensão Rural UFMT | - |
Descrição: dc.description | Faculdade de Medicina Veterinária UFMT | - |
Descrição: dc.description | Curso de Doutorado Programa de Pós-Graduação em Zootecnia Universidade Federal do Rio Grande do Sul UFRGS | - |
Descrição: dc.description | Curso de Doutorado Programa de Pós-Graduação em Agricultura Tropical UFMT | - |
Descrição: dc.description | Curso de Doutorado Programa de Pós-Graduação em Zootecnia Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita UNESP | - |
Descrição: dc.description | Department of Agriculture Nutrition and Veterinary Sciences University of Nevada | - |
Descrição: dc.description | Curso de Doutorado Programa de Pós-Graduação em Zootecnia Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita UNESP | - |
Formato: dc.format | 3223-3232 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Semina:Ciencias Agrarias | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Additive | - |
Palavras-chave: dc.subject | Beef cattle | - |
Palavras-chave: dc.subject | Digestibility | - |
Palavras-chave: dc.subject | Metabolism | - |
Palavras-chave: dc.subject | Rumen | - |
Título: dc.title | Effects of tannins and Monensin in a feedlot diet on in vitro ruminal fermentation | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: