Sustainabilit y in traditional crops and in hydroponic culture of lettuce

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual de Mato Grosso do Sul (UEMS)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (Unesp)-
Autor(es): dc.creatorRuiz, Alexandra Souza-
Autor(es): dc.creatorSouza, Sulma Vanessa-
Autor(es): dc.creatorSabbag, Omar Jorge [UNESP]-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-02-22T00:23:49Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-02-22T00:23:49Z-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2019-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.17765/2176-9168.2019v12n3p815-835-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/198175-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/198175-
Descrição: dc.descriptionThe sustainability of two production units of lettuce, the traditional and the hydroponic culture, in Dourados MS Brazil, is analyzed. Sustainability was evaluated by the System of Social Impact of Agro-livestock Activities (APOIA-SOCIAL), with a set of electronic sheets, integrated by 16 indexes of contribution from a specific agro-livestock activity. Four essential evaluation aspects were taken into account: i) employment, ii) economy, iii) health and iv) management and administration. The Qualitative, descriptive and exploratory method was employed. It was based on data from the 2006 Agro-Livestock Census by the Brazilian Institute of Geography and Statistics, and on bibliographic review. Hydroponic horticulture was highlighted with a 0.73 sustainability index. This rate was above the base line of indicators (=0.70). In spite of satisfactory performance, some indicators had low use rates and may jeopardize the sustainability of activities within the family production units.-
Descrição: dc.descriptionDesenvolvimento Regional e de Sistemas Produtivos (PPGDRS) Universidade Estadual de Mato Grosso Do sul (UEMS)-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquista Filho (UNESP/FEIS) Programa de Pós-graduação em Desenvolvimento Regional e de Sistemas Produtivos Universidade Estadual de Mato Grosso Do sul (UEMS)-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquista Filho (UNESP/FEIS) Programa de Pós-graduação em Desenvolvimento Regional e de Sistemas Produtivos Universidade Estadual de Mato Grosso Do sul (UEMS)-
Formato: dc.format815-835-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationRevista em Agronegocio e Meio Ambiente-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectHydroponic crops-
Palavras-chave: dc.subjectLactuca sativa L.-
Palavras-chave: dc.subjectSustainability-
Palavras-chave: dc.subjectTraditional-
Título: dc.titleSustainabilit y in traditional crops and in hydroponic culture of lettuce-
Título: dc.titleSustentabilidade em cultivos tradicional e hidropônico de alface-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.