Inclusion of kaolin in the feed of Japanese quails during the production phase

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Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (Unesp)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal de Lavras (UFLA)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal Rural do Rio de Janeiro UFRRJ-
Autor(es): dc.creatorSantos-De-Souza, Daniele [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorLima-Calixto, Lígia-Fátima-
Autor(es): dc.creatorJorge-De-Lemos, Marina-
Autor(es): dc.creatorLeite-Reis, Túlio-
Autor(es): dc.creatorOliveira, Carlos-Augusto-
Autor(es): dc.creatorFassani, Édson-José-
Autor(es): dc.creatorDo-Coutto-Prado-Valladares, Maria-Clara-
Autor(es): dc.creatorDe-Resende-Sousa, Felipe-Dilelis-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-02-22T00:23:41Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-02-22T00:23:41Z-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-11-
Data de envio: dc.date.issued2019-10-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.17533/udea.rccp.v32n4a03-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/198146-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/198146-
Descrição: dc.descriptionBackground: Kaolin may improve quail performance by maintaining intestinal integrity and improving nutrient absorption. Objective: To evaluate the overall performance, egg quality, moisture, nitrogen and calcium content in the excreta, intestinal morphology and financial analysis of kaolin in Japanese quail feed during the production phase. Methods: A total of 192 Japanese quails, distributed in a completely randomized design with four treatments and six repetitions with eight birds each, were used. Kaolin levels added to the diet were 0, 1.5, 3.0, and 4.5%. Results: Kaolin reduced feed consumption. Additionally, egg production, feed conversion and viability increased. Moisture, nitrogen and calcium in the excreta decreased. Height and width of the intestinal villi increased with increasing levels of kaolin in the diet. Kaolin had no effect on egg quality. Inclusion level of 1.5% kaolin allowed for greater economic gains. Conclusion: Kaolin improved performance, intestinal morphology, and reduced the moisture, nitrogen and calcium contents in the excreta. Egg quality remained unchanged with the addition of kaolin, and the best economic response resulted with the addition 1.5% kaolin.-
Descrição: dc.descriptionAnimal Science Universidade Estadual de São Paulo (UNESP)-
Descrição: dc.descriptionDepartment of Animal Production Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ)-
Descrição: dc.descriptionDepartment of Animal Reproduction and Evaluation Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ)-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federral de Lavras (UFLA)-
Descrição: dc.descriptionAnimal Science Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro UFRRJ-
Descrição: dc.descriptionBromatology Laboratory Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ)-
Descrição: dc.descriptionAnimal Science Universidade Estadual de São Paulo (UNESP)-
Formato: dc.format274-284-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationRevista Colombiana de Ciencias Pecuarias-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectClay-
Palavras-chave: dc.subjectCoturnix coturnix japonica-
Palavras-chave: dc.subjectEgg quality-
Palavras-chave: dc.subjectFeed additive-
Palavras-chave: dc.subjectIntestinal morphology-
Palavras-chave: dc.subjectIntestinal villi-
Palavras-chave: dc.subjectJapanese quail-
Palavras-chave: dc.subjectKaolin-
Palavras-chave: dc.subjectNutrient absorption-
Palavras-chave: dc.subjectNutrition-
Palavras-chave: dc.subjectPerformance-
Título: dc.titleInclusion of kaolin in the feed of Japanese quails during the production phase-
Título: dc.titleInclusión de caolín en el alimento de codornices Japonesas durante la fase de producción-
Título: dc.titleInclusão de caulim na alimentação de codornas Japonesas durante a fase de produção-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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