Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | - |
Autor(es): dc.contributor | Inst Fed Educ Ciencia & Tecnol Goiano | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Federal de Goiás (UFG) | - |
Autor(es): dc.creator | Silva, Kamilla Soares [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Viana, Leticia Fleury | - |
Autor(es): dc.creator | Guariglia, Bruna Ariel Dias | - |
Autor(es): dc.creator | Soares, Joao Paulo [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Garcia, Lismaira Goncalves Caixeta | - |
Autor(es): dc.creator | Santos, Priscila Alonso dos | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-02-22T00:10:29Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-02-22T00:10:29Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-12-09 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-12-09 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2019-08-12 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1108/NFS-04-2019-0120 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/196805 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/196805 | - |
Descrição: dc.description | Purpose The growing consumer demand for microbiologically safe and quality products with sensory properties similar to those of natural products has spurred the search for natural flavourings with an antimicrobial effect on foods. The purpose of the present study is to evaluate the in vitro antimicrobial activity of malagueta chili pepper and dedo de moca hot pepper on Minas Frescal cheese supplemented with Escherichia coli strains. Design/methodology/approach Each cheese contained 0, 10, 15 and 20 per cent concentrations of malagueta chilli pepper and dedo de moca hot pepper supplemented with 200 mu L of E. coli/kg cheese. The cheeses were stored under refrigeration at 7 degrees C for 28 days. The E. coli, pH and titratable acidity were analysed for this cheese. Findings Dedo de moca hot pepper showed a bacteriostatic effect on E. coli strains being more efficient on day 1. However, the malagueta hot pepper showed bactericidal effect and was efficient during the 28 days of storage. The pH showed a gradual decrease (p = 0.000) throughout the storage period; therefore, the acidity was increased even when the CFU/g count remained constant. The peppers had an antimicrobial effect on E. coli strains, and thus might be an alternative to extend the shelf life of Minas frescal cheese. Originality/value The study of natural condiments as an antimicrobial alternative is important because they prevent infections and food infections, increase shelf life and make it possible to offer differentiated products in the market. | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Paulista, Sao Jose Do Rio Preto, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Inst Fed Educ Ciencia & Tecnol Goiano, Rio Verde, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Univ Fed Goias, Ciencia & Tecnol Alimentos, Campus Samambaia, Goiania, Go, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Paulista, Dept Biol, Sao Jose Do Rio Preto, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Inst Fed Educ Ciencia & Tecnol Goiano, Dept Food Engn, Rio Verde, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Paulista, Sao Jose Do Rio Preto, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Paulista, Dept Biol, Sao Jose Do Rio Preto, Brazil | - |
Formato: dc.format | 433-442 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Publicador: dc.publisher | Emerald Group Publishing Ltd | - |
Relação: dc.relation | Nutrition & Food Science | - |
???dc.source???: dc.source | Web of Science | - |
Palavras-chave: dc.subject | Antimicrobials | - |
Palavras-chave: dc.subject | Shelf life | - |
Palavras-chave: dc.subject | Capsicum L | - |
Palavras-chave: dc.subject | Natural condiment | - |
Palavras-chave: dc.subject | Minas Frescal cheese | - |
Título: dc.title | Effect of natural antimicrobials on in vitro Escherichia Coli in Minas Frescal cheese | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: