Extraction of passion fruit (Passiflora cincinnata Mast.) pulp oil using pressurized ethanol and ultrasound: Antioxidant activity and kinetics

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Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal de Sergipe (UFS)-
Autor(es): dc.contributorUniv Alberta-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual de Maringá (UEM)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (Unesp)-
Autor(es): dc.creatorRibeiro, Dayene Nunes-
Autor(es): dc.creatorSoares Alves, Fernanda Maslova-
Autor(es): dc.creatorSantos Ramos, Victor Hugo dos-
Autor(es): dc.creatorAlves, Pericles-
Autor(es): dc.creatorNarain, Narendra-
Autor(es): dc.creatorVedoy, Diogenes R. L.-
Autor(es): dc.creatorCardozo-Filho, Lucio [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorJesus, Edilson de-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-02-22T00:06:14Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-02-22T00:06:14Z-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-09-
Data de envio: dc.date.issued2020-12-09-
Data de envio: dc.date.issued2020-10-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1016/j.supflu.2020.104944-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/195585-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/195585-
Descrição: dc.descriptionThis study reports the yield and antioxidant activity of oils extracted from passion fruit do Mato (Passiflora cincinnata Mast.) pulp using ultrasound and pressurized ethanol extraction techniques at low and high pressures. The ultrasound extraction (UE) led to the highest overall yield (0.60 g/g); however, very similar yield (0.55 g/g) has achieved using pressurized ethanol (PEE) at the best experimental condition (15 MPa, 35 degrees C, 1 mL/min). The PEE method (at 15 MPa, 35 degrees C, 1 mL/min) delivered oil resin with the highest overall concentration of phenolic compounds (TPC= 854.92 mg of gallic acid/100 g of oil) and antioxidant activity (IC50 = 0.4209 mg/mL and ABTS = 0.0182 mmol Trolox/g of oil). Quantification of the phenolic compounds showed that the passion fruit oils contain several phenolic compounds, especially quercetin, naringenin and gallic acid, which was the most abundant phenolic compound found. (C) 2020 Elsevier B.V. All rights reserved.-
Descrição: dc.descriptionCoordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)-
Descrição: dc.descriptionFAPITEC-SE-
Descrição: dc.descriptionConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)-
Descrição: dc.descriptionUFS-
Descrição: dc.descriptionUniv Fed Sergipe, Dept Chem Engn & Chem Technol, PEQ, Sao Cristovao, SE, Brazil-
Descrição: dc.descriptionUniv Fed Sergipe, Dept Chem, Sao Cristovao, SE, Brazil-
Descrição: dc.descriptionUniv Fed Sergipe, Lab Flavor & Chromatog Anal, Sao Cristovao, SE, Brazil-
Descrição: dc.descriptionUniv Alberta, Dept Chem & Mat Engn, Edmonton, AB, Canada-
Descrição: dc.descriptionUniv Estadual Maringa, Dept Chem Engn, Maringa, PR, Brazil-
Descrição: dc.descriptionSao Paulo State Univ, Grad Program Elect Engn, Campus Sao Joao da Boa Vista, Sao Joao Da Boa Vista, SP, Brazil-
Descrição: dc.descriptionSao Paulo State Univ, Grad Program Elect Engn, Campus Sao Joao da Boa Vista, Sao Joao Da Boa Vista, SP, Brazil-
Formato: dc.format9-
Idioma: dc.languageen-
Publicador: dc.publisherElsevier B.V.-
Relação: dc.relationJournal Of Supercritical Fluids-
???dc.source???: dc.sourceWeb of Science-
Palavras-chave: dc.subjectPassion fruit-
Palavras-chave: dc.subjectOil-
Palavras-chave: dc.subjectExtraction-
Palavras-chave: dc.subjectPressurized ethanol-
Palavras-chave: dc.subjectUltrasound-
Palavras-chave: dc.subjectAntioxidant activity-
Título: dc.titleExtraction of passion fruit (Passiflora cincinnata Mast.) pulp oil using pressurized ethanol and ultrasound: Antioxidant activity and kinetics-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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