Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | - |
Autor(es): dc.contributor | Massey Univ | - |
Autor(es): dc.contributor | Sultan Qaboos Univ | - |
Autor(es): dc.creator | Sobrinho, AGD | - |
Autor(es): dc.creator | Purchas, R. W. | - |
Autor(es): dc.creator | Kadim, I. T. | - |
Autor(es): dc.creator | Yamamoto, S. M. | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-02-22T00:03:30Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-02-22T00:03:30Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-12-09 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-12-09 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2005-11-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/194647 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/194647 | - |
Descrição: dc.description | Carcass morphologic characteristics, muscularity and leg tissue composition of pasture fed lambs (Limestone Downs farm, New Zealand) born to Romney ewes and sired by Romney, East Friesian x (Finn x Texel), and Finn x Poll Dorset were evaluated for carcass composition and meat quality. Animals were slaughtered in two age groups (150 and 300 days), each group containing 15 animals of each sire breed, comprising a total of 90 animals. The East Friesian x (Finn x Texel) sired group presented the highest weight-adjusted percentage of leg muscle (1,975 g), and relatively to the Romney group, it had similar leg muscularity (0.45), but higher muscle to bone ratio (7x6.69). Finn x Poll Dorset sired group presented less leg muscularity (0.44) than the other genotypes. Lambs slaughtered at the older age had longer and leaner carcasses at the same weight, probably because of summer-autumn adverse conditions, typically with slower pasture growth rates and herbage quality. Both genotype and slaughter age influence carcass morphologic characteristics, muscularity and leg tissue composition of lambs. | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Paulista, Fac Ciencias Agr & Vet, BR-14884900 Jaboticabal, SP, Brazil | - |
Descrição: dc.description | Massey Univ, Inst Food Nutr & Human Hlth, Palmerston North, New Zealand | - |
Descrição: dc.description | Sultan Qaboos Univ, Coll Agr & Marine Sci, Al Khoud, Oman | - |
Descrição: dc.description | Univ Estadual Paulista, Fac Ciencias Agr & Vet, BR-14884900 Jaboticabal, SP, Brazil | - |
Formato: dc.format | 1129-1134 | - |
Idioma: dc.language | pt_BR | - |
Publicador: dc.publisher | Empresa Brasil Pesq Agropec | - |
Relação: dc.relation | Pesquisa Agropecuaria Brasileira | - |
???dc.source???: dc.source | Web of Science | - |
Palavras-chave: dc.subject | carcass | - |
Palavras-chave: dc.subject | lamb | - |
Palavras-chave: dc.subject | morphology | - |
Título: dc.title | Muscularity and leg composition in lambs of different genotypes and ages at slaughter | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: