Perfil de sensibilidade in vitro de Escherichia coli isolados de alimentos de origem animal

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorFurlaneto-Maia, Luciana-
Autor(es): dc.contributor.authorRanolfi, Thiago-
Data de aceite: dc.date.accessioned2014-09-24T20:07:32Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:39:30Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:39:30Z-
Data de envio: dc.date.issued2014-09-24-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/2448-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationRANOLFI, Thiago. Perfil da sensibilidade in vitro de Escherichia coli isolados de alimentos de origem animal. 2014. 27 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) - Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Londrina, 2014.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/170644-
Resumo: dc.description.abstractSeveral studies indicate microbial infection at minas fresh cheese, pork and chicken meat, this factor damage the quality and integrity of these products. One of these pathogens that frequently found was Escherichia coli bacterium, microorganism directly related at food improper handling and lack hygiene during the processing. The objective of this work was verifying the sensibility in vitro E. coli isolated from minas fresh cheese, pork and chicken meat. The microbial sensibility was done by Nacional Committee for Clinical Laboratory Standards (NCCLS). The antimicrobials used to sensibility verify were ampicillin, tetracycline, chloramphenicol, amoxicillin, ciprofloxacin, gentamicin, norfloxacin, streptomycin, vancomycin, erythromycin, amicanina, nalidixic, imipenem, teiclopanina, imipene and penicillin on sixty-one E. coli isolated. The results shown E. coli strains multiresistant from chiken meat and pork. The strains from fresh cheese shown high sensibility by antimicrobial tested. Every isolated were resistant to erythromycin and tetracycline antimicrobials.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectAlimentos de origem animal - Contaminaçãopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectContaminação microbianapt_BR
Palavras-chave: dc.subjectEscherichia colipt_BR
Palavras-chave: dc.subjectFood of animal origin - Contaminationpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectMicrobial contaminationpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectEscherichia colipt_BR
Título: dc.titlePerfil de sensibilidade in vitro de Escherichia coli isolados de alimentos de origem animalpt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
Aparece nas coleções:Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT

Não existem arquivos associados a este item.