Características físico-químicas e antioxidantes de própolis microencapsulada com diferentes tipos de materiais encapsulantes

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???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorSereia, Maria Josiane-
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorOviedo, Manuel Salvador Vicente Plata-
Autor(es): dc.contributor.authorTosoni, Solange Fávaro-
Autor(es): dc.contributor.authorRodrigues, Vanessa Carvalho-
Data de aceite: dc.date.accessioned2013-10-25T17:33:06Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:33:49Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2013-10-25T17:33:06Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:33:49Z-
Data de envio: dc.date.issued2013-10-25-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/1427-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationTOSONI, Solange Fávaro; RODRIGUES, Vanessa Carvalho. Características físico-químicas e antioxidantes de própolis microencapsulada com diferentes tipos de materiais encapsulantes. 2013. 33 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Campo Mourão, 2013.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/168907-
Resumo: dc.description.abstractThe objective of this study was to evaluate the physicochemical and antioxidant activity of propolis extract microencapsulated by spray dextrins, maltodextrins and gum arabic. The samples were evaluated for moisture, water activity, density, hygroscopicity, encapsulation efficiency, solubility, stability of phenolic compounds and flavonoids during storage and antioxidant activity. Propolis microencapsulated with maltodextrin common value showed lower hygroscopicity, greater retention of phenolic compounds and higher drying loss of phenolic compounds during the storage time. Propolis microencapsulated with acetylated maltodextrin showed lower moisture content, water activity, density, suffered the smallest losses of phenolics and greater stability during 60 days of storage. Microencapsulation of propolis extract proved to be a very effective method in the retention of the active ingredients in the same.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectPrópolept_BR
Palavras-chave: dc.subjectMicroencapsulaçãopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectPropolispt_BR
Palavras-chave: dc.subjectMicroencapsulationpt_BR
Título: dc.titleCaracterísticas físico-químicas e antioxidantes de própolis microencapsulada com diferentes tipos de materiais encapsulantespt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
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