Efeito da glicerina bruta sobre os parâmetros sanguíneos em bovinos de corte

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???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorMaeda, Emilyn Midori-
Autor(es): dc.contributor.authorReffatti, Priscila-
Data de aceite: dc.date.accessioned2012-11-28T19:02:49Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T13:52:30Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2012-11-28T19:02:49Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T13:52:30Z-
Data de envio: dc.date.issued2012-11-28-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/495-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationREFFATTI, Priscila. Efeito da glicerina bruta sobre os parâmetros sanguíneos em bovinos de corte. 2011. 31 f. Trabalho Conclusão de Curso(Graduação) Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Dois Vizinhos, 2011.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/167651-
Resumo: dc.description.abstractThe objective of this study was to evaluate the effects of glycerol supplementation on blood parameters. Five ruminally cannulated Nelore steers (522±43 kg) were used in a replicated 5×5 Latin Square arrangement of treatments with experimental period of 21 days long. The treatments were: 0 (control), 3, 6, 9 e 12% of crude glycerin (CG) based on the total dry matter diet. The dry matter intake (DMI), crude protein (CP), ether extract (EE), neutral detergent fiber (NDF) and non-fiber carbohydrates (NFC) were not affected (P>0.05) by treatments. The inclusion of different levels of CG showed no difference (P>0.05) in the levels of glucose, cholesterol, triglycerides and plasma urea nitrogen. According to information obtained in this study, CG can be used in beef cattle diet up to 12 %, without affecting the parameters studied.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectBovino de cortept_BR
Palavras-chave: dc.subjectBovino de corte - Nutriçãopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectBovino - Alimentação e raçõespt_BR
Palavras-chave: dc.subjectBeef cattlept_BR
Palavras-chave: dc.subjectBeef cattle - Nutritionpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectCattle - Feeding and feedspt_BR
Título: dc.titleEfeito da glicerina bruta sobre os parâmetros sanguíneos em bovinos de cortept_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
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